Новости и обавјештења

Изложба „ФРАГМЕНТИ ИТАЛИЈАНСКОГ НАСЉЕЂА“

Изложба ''ФРАГМЕНТИ ИТАЛИЈАНСКОГ НАСЉЕЂА'' у ЈУ Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске, 14. децембар (четвртак) 2017. године у 19.00 часова

ЈУ Народна и универзитетска библиотека Републике Српске

Свечано отварање изложбе
„ФРАГМЕНТИ ИТАЛИЈАНСКОГ НАСЉЕЂА“

у изложбеном салону Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске

Четвртак 14. децембра с почетком у 19 часова.


О изложби:

Цртање слободном руком саставни је дио образовања архитеката на Архитектонско-грађевинско-геод<wbr />етском факултету у Бањој Луци,  од првог дана његовог настанка. Између осталог, спроводи се на предметима Ликовна форма, Ликовно обликовање и Архитектонска графика, током прве године студија. Последњих је година у оквиру ових предмета уведено вишедневно студијско путовање, које има за циљ да практичну наставу цртања надопуни радом на терену. Репертоар мотива који се током путовања документује цртежом, недвосмислено је изабран да инспирише и пробуди архитекту у сваком од студената. Обилазе се градови сликовити и препознатљиви у свом градитељском изразу. Ове смо године током нашег студијског путовања посјетили једну од најљепших италијанских покрајина Тоскану. Смјењивали су се пред очима посматрача током путовања: различити градови, другачија логика грађења, материјали и мјерило.

 

Резултат овог путописног истраживања су скице. Свака од њих одише појединачним ликовним потенцијалом ауторове руке. Најбоље скице студената изложене су на увид стручној али и широј културно – умјетничкој јавности у холу Народне Универзитетске Библиотеке у Бањој Луци, од 14. децембра 2017. до 10. јануара 2018.године. Надамо се да ће и нове генерације архитеката наставити да цртају на папиру како би унаприједили квалитет сопственог дјела и наставили традицију успјешног размишљања и стварања квалитетне архитектуре.

 

Ове смо године одлучили да изложба има продајни карактер а прикупљена средства да се донирају студентским домовима у Бањој Луци који су претрпјели велику материјалну штету током олује 11.децембра.

Дођите у Народну и Универзитетску Библиотеку у Бањој Луци, изаберите свој цртеж и будите хумани. Почента цијена цртежа износи 20 КМ. 

 

 

ГАЛЕРИЈА...

To top