Новости и обавјештења

Презентација новог библиотечког сервиса

Презентација новог библиотечког сервиса на Тргу Крајине, 8. фебруар (петак) 2018. године у 14.00 часова

Библиобус је нови библиотечки сервис којим ће Народна и универзитетска библиотека Републике Српске допринијети развоју и обликовању културног идентитета нашег града.

Библиобус ће грађанима Бањалуке обезбиједити публикације које ће задовољити њихове потребе у погледу образовања, информисања и личног развитка, као и за разоноду и слободно вријеме.

Посебна пажња биће посвећена потребама дјеце и младих, па ће и библиотечки фонд бити пажљиво одабран. Поред лектире, на полицама библиобуса наћи ће се најновији наслови популарне књижевности за дјецу и тинејџере, велики избор стрипова, те популарни часописи које млади читају.

Услуге библиобуса биће доступне свима, без обзира на старосну доб.

Капацитет библиобуса је 6.000 библиотечких јединица, а укупан фонд намијењен за библиобус jе 12.000, што значи да ће се грађа у библиобусу редовно мијењати и допуњавати новим насловима, сходно потребама корисника.

Библиобус ће имати приступ интернету, одговарајућу рачунарску опрему и аутоматско позајмљивање грађе, као и сви остали сервиси НУБ РС који су доступни корисницима.

Библиобус ће обилазити бањалучка насеља као и насеља у околини чији становнци немају библиотеку у својим мјестима.

Планирано је 14 стајалишта, распоређених по градским насељима. О свим стајалиштима корисници ће бити благовремено обавјештени.

Библиобус ће радити у једној смјени, а посаду библиобуса, поред возача, чине још два библиотекара обучена за рад у библиобусу.

 

 

ГАЛЕРИЈА...

To top