Новости и обавјештења

Приступ дигиталним базама Предсjедничке библиотеке

Свечано отварање дигиталних база Предсjедничке библиотеке „Б. Н. Јељцин” у ЈУ НУБРС, 06. фебруар (уторак) 2018. године у 12.00 часова

Позивамо Вас да присуствујете свечаном отварању дигиталних база Предсjедничке библиотеке „Б. Н. Јељцин” у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске које ће бити одржано 6. фебруара 2018. године (уторак) са почетком у 12.00 часова, у просторијама Руског културног центра „Русский мир”.

Публици ће се обратити Александар Вершинин, директор Предсjедничке библиотеке, Олга Преображенскаја, сарадник Предсjедничке библиотеке из техничке службе и Љиља Петровић Зечић, директор Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске.

Доступност дигиталних база у ЈУ НУБ РС реализована је у складу са споразумом између двије библиотеке који је потписан 7. децембра 2017. године у Санкт Петербургу у присуству предсједника Републике Српске Милорада Додика и губернатора Санкт Петербурга Георгија Полтавченко.

Предсjедничка библиотека „Б. Н. Јељцин” је трећа по величини библиотека у Русији. Отворена је 27. маја 2009. године и функционише као национална електронска база за похрањивање дигиталних копија најважнијих докумената о историји, теорији и пракси руске државе, руског језика, као и мултимедијални и мултифункционални (културни, образовни, научни, информациони и аналитички) центар, који има статус националне библиотеке Русије.

To top