Новости и обавјештења

Промоција књиге Феђе Гудића

Промоција књиге "Стојадин и друге приче" у ЈУ Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске, 23. децембар (понедјељак) 2019. године, у 19 часова

Промоција ће се одржати 23. децембра (понедјељак) у сали 29 Народне и универзитетске библиотеке РС са почетком у 19:00, а књигу ће вам поред аутора представити Синиша Станић, координатор пројекта "Приче из комшилука" и новинар портала мондо.ба, Горан Дакић, уредник збирке, и издавач Борис Максимовић.

 

О књизи: Збирка "Стојадин и друге приче" Феђе Гудића колекција је кратких, некад бизарних, а некад крајње топлих прича смјештених већином у Горњи Вакуф. То је збирка која као мало која друга представља бескрајни колорит једне наизглед сасвим обичне средине која се случајном пролазнику може учинити као свака друга, али која, виђена очима њених становника, поприма готово митске димензије. У овој збирци упознаћемо пса Шаркија, који има супермоћ да предосјети долазак граната и прије него што се чује њихов звук, кабадахију Муфида, који се боји грома, столара, господина и преваранта Факета, конобара Шефика из кафане "Мехка ћуна", Олег, тужну ђевојчицу мушког имена која има једну краћу ногу, Резика, једног несвакидашњег рудара из Брезе и многе друге фасцинантне личности којима свака мања средина обилује, али које често не примјећујемо из простог разлога што се превише навикнемо на њих.

To top