Новости и обавјештења

Пронађи грешке и освоји бесплатан упис у библиотеку

У оквиру обиљежавања Међународног дана писмености организује наградну игру. Наградна игра почиње 8. септембра на fb профилу библиотеке и трајаће док корисници не освоје десет бесплатних уписа.

ЈУ Народна и универзитетска библиотека Републике Српске у оквиру обиљежавања Међународног дана писмености организује наградну игру

"Пронађи грешке и освоји бесплатан упис у библиотеку."

Наградна игра почиње 8. септембра на fb профилу библиотеке и трајаће док корисници не освоје десет бесплатних уписа. 
Наградна игра је намијењена средњошколцима а Народна и универзитетска библиотека их жели на овај начин подстаћи да више читају.

Текст за наградну игру можете наћи у продужетку текста као и на facebook страници библиотеке: www.facebook.com/junubrs

Рјешења слати у inbox fb профила ЈУ Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске

ТЕКСТ ЗА НАГРАДУ ИГРУ (пронађите 5 правописних грешака):

Међународни дан писмености обиљежава се од 1967 године. Према податцима пописа становништва, у Републици Српској живи нешто више од три одсто не писмених становника. Међутим, десет пута више је оних који су дигитално неписмени. Тема овогодишњег обиљежавања међународног дана писмености у организацији Унескоа управо је посвећена дигиталној писмености: „Писменост у дигиталном свијету“.

 

 

 

 

ЈУ Народна и универзитетска библиотека Републике Српске у оквиру обиљежавања Међународног дана писмености организовала је наградну игру "Пронађи грешке и освоји бесплатан упис у библиотеку."

Списак награђених учесника:

1. Саша Мудринић 
2. Марина Ружичић 
3. Анастасија Петровић 
4. Емануела Буганик 
5. Радмила Гојковић – Колунџија 
6. Јелена Дакић 
7. Матеј Лукајић 
8. Ђорђе Јовић 
9. Никола Бакал
10. Драгана Кузмановић

Награђени учесници своје бесплатно чланство могу преузети на Информативно-позајмном одјељењу Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске.

У наставку Вам достављамо исправљен текст наградне игре:

Међународни дан писмености обиљежава се од 1967. године. Према подацима пописа становништва, у Републици Српској живи нешто више од три одсто неписмених становника. Међутим, десет пута више је оних који су дигитално неписмени. Тема овогодишњег обиљежавања Међународног дана писмености у организацији Унеска управо је посвећена дигиталној писмености: „Писменост у дигиталном свијету“.

To top