Новости и обавјештења

„ПРОСВЕТ(Л)И СЕ“ и „Српско писмо и језик кроз историју“

Изложбе „ПРОСВЕТ(Л)И СЕ“ и „Српско писмо и језик кроз историју“ у ЈУ НУБ РС, 06. новембар (понедјељак) 2017. године у 18.00 часова, Изложбени салон ЈУ НУБ РС

Oбавјештавамо Вас да ће Народна и универзитетска библиотека Републике Српске у сарадњи са Центром за културу „Вук Караџић“ из Лознице и Музејом језика и писма из Тршића, угостити двије значајне изложбе: „ПРОСВЕТ(Л)И СЕ ! - 190 година од објављивања Вуковог Првог српског буквара“ и „Српско писмо и језик кроз историју“.

На свечаном отварању 6. новембра у 18.00 часова, у изложбеном салону Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске окупљенима ће се обратити Љиља Петровић Зечић, директор ЈУ НУБ РС, мр Снежана Нешковић Симић, директор Центра за културу „Вук Kараџић“, аутори изложби Дајана Ђедовић и Ана Чугуровић, те др Миодраг Матицки у име Вукове задужбине.

Специјални гост вечери је познати глумац Иван Бекјарев.

Укратко о изложбама:

Изложба „Српско писмо и језик кроз историју“ на јасан и сведен начин приказује комплексан развој српског писма, те реформисање језика у културно-историјском контексту.

Изложба „ПРОСВЕТ(Л)И СЕ ! - 190 година од објављивања Вуковог Првог српског буквара“ наглашава значај појаве Буквара Вука Стефановића Караџића за развој писмености и очување културног и националног идентитета.

 

 

ГАЛЕРИЈА...

To top