Новости и обавјештења

Семинар и две изложбе у ЈУ НУБ РС

Семинар и две изложбе у ЈУ Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске, 3. април (сриједа) 2019. године, од 09.00 часова

Семинар под називом Улога библиотекара, архивских и музејских радника у савременој  едукацији о Холокаусту и свечано отварање изложби Како је то људски било могуће? и Неке речи о Холокаусту у Србији

 

Народна и универзитетска библиотека Републике Српске у сарадњи са мрежном организацијом Тераформинг из Новог Сада, са одјељењима у Амстердаму и Стокхолму, организује семинар под називом Улога библиотекара, архивиста и музејских радника у савременој едукацији о Холокаусту,  3. aприл (сриједа) од 9.00 до 14.00 часова, Сала за промоције.

Семинар се организује са циљем да подржи архивисте, библиотекаре и музејске раднике да преузму активнију улогу у образовању о Холокаусту и другим злочинима и догађајима у Другом свјетском рату.

Након семинара,  у 14.00 часова, у Изложбеном салону Библиотеке,  предвиђено је свечано отварање изложби  Како је то људски било могуће? (Одјељења за  путујуће изложбе Музеја Јад Вашем, Јерусалим, Израел) и  Неке речи о Холокаусту у Србији (аутора  Мишка Станишића, Тераформинг,  Нови Сад, Стокхолм, Амстердам).

Молимо Вас да потврдите своје присуство до 1. априла 2019. године како бисмо Вам, након семинара, могли уручити сертификат о присуству на семинару.

 

Контакт:

Споменка Кузмановић

Библиотекар савјетник

Народна и универзитетска библиотека Републике Српске

Тел: 051/215-859, лок. 113

Е-пошта: spomenka.kuzmanovic@nub.rs; spomenkakk(at)gmailcom

 

 

ГАЛЕРИЈА...

To top