Новости и обавјештења

СИСТЕМ УЧЕЊА МЕНСЕ СТИЖЕ У БАЊАЛУКУ

Семинар "НТЦ систем учења", аутора и предавача др Ранка Рајовића, биће одржан од 9.00 до 13.30 часова, 6. и 7. фебруара у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске (НУБ РС), а у организацији Оксфорд Едукативног центра из Бањалуке и суорганизатора ЈУ НУБ РС.

Да је ријеч о изузетно корисном и занимљивом предавању говори и чињеница говори и чињеница да за семинар влада огромна заинтересованост, па су сви капацитети већ попуњени.

Рајовић је, иначе, љекар специјалиста интерне медицине, а област којом се бави је неуроендокринологија. Сарадник је УНИЦЕФ-а за рану едукацију, гостујући предавач на факултетима у неколико држава, те оснивач Менсе Србије, као и иницијатор и један од оснивача Менсе Словеније, Босне и Херцеговине и Црне Горе.

НТЦ је скраћеница за "Никола Тесла центар" – одсјек Менсе за даровите, а ријеч је о специјализованом програму који је намијењен родитељима, васпитачима, наставницима, те дјеци у вртићима и школама. НТЦ програм је настао као резултат дугогодишњих истраживања у области развоја креативног учења и размишљања.

На семинару се обрађују теме о развоју способности за учење, о значају ране стимулације за моторичке и когнитивне способности, практичне активности током којих учесници овладавају НТЦ техникама. Након семинара, учесници имају на располагању онлине консултације током којих шаљу примјере примјене програма, а НТЦ тим даје сугестије и шеља нове примјере. Након тог периода учесници који покажу да су овладали одређеним НТЦ техникам имају прилику да користе НТЦ методе у свом раду.

Сви учесници програма након завршеног семинара добијају сертификат да су завршили НТЦ семинар.

To top