Новости и обавјештења

Промоција књиге "ЂЕ ЈЕ МАМА"

Промоција књиге "ЂЕ ЈЕ МАМА" у ЈУ Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске, 24. август (уторак) 2021. године, у 13.00 часова, на платоу испред НУБ Републике Српске

„Ђе је мама?", до сада непознатa приповијеткa Петра Кочића, биће промовисана 24. августа у 13 часова на платоу испред НУБ Републике Српске, која је објавила ово дјело. Приређивач књиге је Зоран Пејашиновић, а промоција ће бити одржана у оквиру 56. Кочићевог збора.

 

Посјетиоци ће имати прилику да погледају и изложбу радова академског сликара Бранка Јунгића, који је ликовно обогатио књигу.Кочићева приповијеткa „Ђе је мама?" пронађенa је у Архиву Српске академије наука и уметности у Београду. Веома живописна, језички богата приповијетка остала је сакривена у једном омањем нотесу др Васе Глушца, Кочићевог сапутника, сарадника, кума и биографа. Ово дјело НУБ Републике Српске објавила је као књигу, која је илустрована радовима Бранка Јунгића.Радња приповијетке смјештена је у љетњи дан на Змијању, Кочићевом родном мјесту, а књига садржи кратку биографију Петра Кочића и предговор приређивача.Изложбу чини 15 паноа који представљеју Кочићеву причу на посебно дизајниран начин и у формату који ће посјетиоцима бити доступан испред Библиотеке.

To top