Новости и обавјештења

Дигитализације грађе

ЈУ Народна и универзитетска библиотека Републике Српске наставља са дигитализацијом грађе у сарадњи са Универзитетском библиотеком ''Светозар Марковић'' у Београду

Народна и универзитетска библиотека Републике Српске наставља са дигитализацијом грађе у сарадњи са Универзитетском библиотеком „Светозар Марковић" у Београду. У процесу смо формирања дигиталне завичајне збирке која обухвата дјела о Бањој Луци и околини или она чији су аутори из Бање Луке, односно она дјела која су штампана у Бањој Луци. Међу првим дигитализованим насловима вриједи издвојити монографије „Улога и значај Врбаске бановине", „25 година Народног позоришта Босанске Крајине", те куриозитетну туристичку публикацију на њемачком језику „Das Vrbaser Banat" са мноштвом фотографија из времена Краљевине Југославије.

 

Публикације су доступне на: Претражива дигитална библиотека

 

Подсјећамо, раније ове године НУБ РС је већ јавности учинила доступном грађу о старој Бањој Луци путем портала: Stara Banjaluka . Пројекат дигитализације завичајне збирке је тематски шири и географски обухватнији, па ће и његова реализација бити дуготрајна.

To top