Новости и обавјештења

Књижевна истрага

Онлајн програм "Књижевна истрага" у ЈУ Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске, 20. новембра (петак) 2020. године, у 19 часова

ЈУ Народна и универзитетска библиотека Републике Српске

Онлајн програм

Књижевна истрага

Води: Тања Ступар Трифуновић 

Гости: Стево Грабовац, Мирослав Гојковић и Горан Вукојевић

 

Укратко: "Књижевна истрага" је онлајн програм библиотеке покренут како би посјетиоци наших програма и сви заинтересовани могли, у вријеме пандемија,  из сигурности свог дома прати разговоре о новим књигама, књижевним дешавањима и феноменима. 

 

     У првој епизоди представљамо нову, заједничку књигу поезије Стеве Грабовца, Мирослава Гојковића и Горана Вукојевића "ЉУБАВ, САМОЋА, ТИШИНА". Сваки од њих има своју једниствену поетику, а оно што осим вишегодишњег пријатељства дијеле је генерацијски ратни и поратни период који је утицао како на њихове животе, тако и на њихово писање. У свом осврту на поменту књигу писац Ото Хорват каже: "Понекад нам се деси да наиђемо на књигу правог песника и то се одмах препознаје. По темама, по искрености, по лепоти, по болу. У овом омнибусу су се нашла тројица правих песника, изграђених поетика и чистих песама. Ја сам се данима сећао појединих слика, стихова и речи из ове збирке. И то ми се не дешава често, иако свакодневно много читам. Да ме уметност помери, обогати."

 


Дешавању можете приступити кликом на линк испод: 

 


Topic: Književna istraga, epizoda 1
Time: Nov 20, 2020 07:00 PM Sarajevo, Skopje, Zagreb
Join Zoom Meeting
us05web.zoom.us/j/83904430593
Meeting ID: 839 0443 0593
Passcode: 2wpyFX

 

 

Конференцију можете погледати на следећем линку:

 

ZOOM Конференција - Књижевна истрага

To top