Новости и обавјештења

Временска линија културе Републике Србије и Срба ван матице

Пројекат „Временска линија културе Републике Србије и Срба ван матице” у ЈУ НУБ РС, 30. јуна (уторак) 2020. године, у 12.00 часова

Пројекат „Временска линија културе Републике Србије и Срба ван матице”

 

Пројекат „Временска линија културе Републике Србије и Срба ван матице” биће представљен 30. јуна у 12 часова у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске у Бањалуци. 

 

Ријеч је о пројекту покренутом на иницијативу Министарства културе и информисања Републике Србије, а „Временска линија” (доступна на адреси: vremenskalinijakulture.rs) представља најважније личности, догађаје и објекте културе Србије и српског народа.

 

Циљ је да пројекат домаћим и страним корисницима на интернету представи континуитет, ширину и домете српске културе и културе Републике Србије, као и да подстакне њихово даље проучавање и дијалог о њима.

 

Од Винче преко „Славено-сербског магазина”, до Кустурице, рокенрола и стрип јунака Дикана – седам хиљада година српске културе, на једној, временској линији. „Временска линија“, обухвата биографија српског нобеловца Иве Андрића, глумачки пут Милене Дравић, а може се видјети и како су одређене године изгледали Бемус, Битеф или Фест.

 

На промоцији у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске говориће директор Завода за проучавање културног развитка Београд др Вук Вукићевић, координатор пројекта др Владимир Коларић и сарaдник на пројекту Душан Паучковић.

To top