Дјечија читаоница са интернет клубом - Борик

Читаоница  организује промоције књига за дјецу, дружење с дјечијим посцима, гледање филмова, разне програме (маскенбале, забаве, дружења, такмичења, радионице...) и организује посјете вртића, школа и осталих установа које раде са дјецом. У читаоници су вам на располагању библиотекари-информатори  који  нуде стручну помоћ ученицима у проналажење литературе за израду тема, реферата, паноа; а такође и при изради семинарских и дипломских радова студентима предшколског, учитељског, педагошког факултета и сличним групама које се баве васпитањем и одгојем дјеце. Књижевни фонд читаонице подразумијевају енциклопедије из свих научних области, рјечнике,  стручну литературу и наставне уџбенике, те научно-популарне и интерактивне књиге које се могу користити искључиво у простору читаонице.  Чланови Дјечије библиотеке “Борик” школског узраста самостално бораве у простору читаонице, гдје вријеме проводе: читајући, истражујући, користећи интернет клуб, играјући друштвене игре или похађајући разне програме и радионице... Читаоница има дугогодишњу традицију у организовању креативних радионица за дјецу школског узраста, свакога дана у седмици нуди се друга радионица у вечерњим терминима, ове године су нудимо сљедеће:

 • САВЈЕТОВАЛИШТЕ ЗА ТИНЕЈЏЕРЕ – за основце старости 12-15 год., разговори са педагогом Јеленом Јокић о: проблемима, учењу, пријатељству, родитељима, љубави... Одржава се понедељком 19-20 часова  у простору читаонице (за чланове дјечије библиотеке ова радионица је бесплатна).
 • МАЛА ШКОЛА ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА – за дјецу предшколског узраста 5-7 год.Водитељица Јелена Јокић одржава се понедељком 18-19 часова у простору читаонице.
 • РАДИНИЦА РУКОТВОРИНА – сликање на стаклу, прављење накита, честитки, фигурица... Под будним оком искусне водитељице Марије Павловић. Одржава се уторком 19-20 часова у простору читаонице. 
 • КРЕАТИВНО ПИСАЊЕ – за сву дјецу која имају дар за писање пјесама, прича, бајки... Ово је могућност да усаврше свој таленат у сарадњи са књижевницом Александром Чворовић. Одржава се сриједом 19-20 часова у простору читаонице.
 • ДРАМСКА РАДИОНИЦА – за дјецу која посједују таленат за глуму и желе да га усаврше. Под будним оком искусне водитељице Тање Милетић Одржава се четвртком 19-20 часова у простору читаонице.
 • ЗАНИМЉИВА ГЕОГРАФИЈА – упознавање дјеце са нашом планетом, разноликим земљама, културама и обичајима; увођење дјеце  у свијет географских карата и глобуса кроз игру, забаву, квизове и интерактивни приступ. Водитељ радионице Берислав Благојевић Одржава се петком 19-20 часова у простору читаонице.
 • РАДИОНИЦА ЗА ДЈЕЦУ ПРЕДШКОЛСКОГ УЗРАСТА – забавне радионице за дјецу узраста 3 -6 година на којима се играју, уче корисне ствари, цртају, друже... Одржава се петком 18-19 часова у простору играонице. (за чланове дјечије библиотеке ова радионица је бесплатна) .
 • ШКОЛА СЛИКАЊА – основе цртања и сликања дјеца уче од академског сликара Николе Чворовића. Одржава се суботом 13-14  часова у простору читаонице.

Цијена осталих радионица за чланове дјечије библиотеке износи 10 КМ мјесечно. Радионице трају у јесењем периоду (од октобра до краја децембра) и  три мјесеца у прољећном периоду (од марта до краја маја).
Драги родитељи упишите своју дјецу у Дјечију библиотеку “Борик” и пружите им једно лијепо и узбудљиво дјетињство, обогатите и оплемените њихов мали живот и бићете поносни у какве ће људе израсти.

Наше радно вријеме: *радним данима 8-20 часова.

КРЕАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ ДЈЕЧИЈЕ БИБЛИОТЕКЕ „БОРИК“

У Дјечијој библиотеци “Борик” од 1. марта почињу са радом креативне радионице које ће трајати до краја маја. Програм радионица обухвата занимљиве садржаје за различите узрасте. 

 • ПРИЧАМО ВАМ ПРИЧЕ – за дјецу старости 4 - 7 година. За дјецу која не читају самостално библиотекарка и књижевница Александра Чворовић бира и чита најљепше приче из цијелог свијета. Одржава се понедељком 19-20 часова у простору читаонице (за чланове ова радионица је бесплатна).
 • КРЕАТИВНО ПИСАЊЕ – за сву дјецу која имају дар за писање пјесама, прича, бајки... Ово је могућност да усаврше свој таленат у сарадњи са књижевницом Александром Чворовић. Одржава се уторком 19-20 часова у простору читаонице.
 • ШКОЛА БОНТОНА – за узраст од 7 година па на даље. Научите лијепо да се понашате под будним оком искусне водитељице Милијана Бојић. Одржава се сриједом 19-20 часова у простору читаонице.
 • ДРАМСКА РАДИОНИЦА –за узраст од 7 година па на даље. За дјецу која посједују таленат за глуму и желе да га усаврше. Под будним оком искусне водитељице Тање Милетић одржава се четвртком 19-20 часова у простору читаонице.
 • РАДИОНИЦА ЗА ДЈЕЦУ ПРЕДШКОЛСКОГ УЗРАСТА – забавне радионице за дјецу узраста 3 -6 година на којима се играју, уче корисне ствари, цртају, друже... Водитељица Милица Вујаковић. Одржава се петком 18-19 часова у простору играонице (за чланове  ова радионица је бесплатна).
 • ШКОЛА СЛИКАЊА – основе цртања и сликања дјеца уче од академског сликара Николе Чворовића. Одржава се суботом 13-14 часова у простору читаонице.

Цијена осталих радионица за чланове дјечије библиотеке износи 10 КМ мјесечно.

Радионице трају у прољећном периоду (од марта до краја маја) и  три мјесеца у јесењем периоду (од октобра до краја децембра). Улица Живојина Мишића 27 и 33, Бања Лука.  Телефони: 051/257-217 и 051/257-194