Новости и обавјештења

Самостална изложба фотографија Дражена Грујића "САД СА ДРУГЕ СТРАНЕ - OTHER SIDE OF THE USA"

У четвртак 13. септембра 2007. у 20,00 часова Народна и универзитетска библиотека Републике Српске и Амерички кутак у Бањалуци у сарадњи са Драженом Грујићем ће отворити самосталну изложбу фотографија под називом "САД СА ДРУГЕ СТРАНЕ - OTHER SIDE OF THE USA"

Све фотографије су настале за вријеме Драженовог боравка у Сједињеним Америчким Државама на западној обали. То су улични кадрови, исјечци из свакодневног живота приказани са друге стране избјегавајући устаљене представе и предрасуде о Америци. Фотографије које он снима су спонтане без режије, а кад их пажљиво проучимо уочавамо културолошке разлике, различите физиономије, растојање међу људима или вакум празног простора усред великог пространства.
То су фотографије путника трагача који се зауставио да забиљежи своју путању, без сувишних техничких помагала, вођен инстинктом посматрача.

Дражен Грујић рођен 11.11.1982. године у Бањалуци, гдје је завршио основну и средњу школу, сад је апсолвент на Филозофском факултету, Одсјек за филозофију и социологију. Учествовао је на неколико заједничких изложби, ово је прва самостална.

Изложбу су подржали: U.S. Embassy Office of Public Affairs in Sarajevo, Народна и универзитетска библиотека Републике Српске, Амерички кутак БЛ, “Intermezzo”.


Контакт особа: Дражен Грујић
Више информација на телефон: 065/566-670
Или на Е-маил: dveze(at)yahoocom

To top