Како пронаћи информације о грађи?

Да бисте добили грађу на кориштење потребно је сазнати да ли се одређени наслов  налази у фонду Библиотеке и записати његову сигнатуру.

КЊИГЕ    -->   АКО ВАМ ЈЕ ПОЗНАТ АУТОР ИЛИ НАСЛОВ:

  1. Претражите онлајн каталоге Библиотеке  (е-каталог НУБ РС доступан на www.vibrs.rs  и е-каталог Winisis-Biblio за књиге (обрађене књиге до 2005 – 25.695 записа) доступан на nub.rs/index.php
  2. Претражите Абецедни каталог књига (на каталошким листићима смјештеним на међуспрату Библиотеке). 

КЊИГЕ    -->   АКО ВАМ НИЈЕ ПОЗНАТ АУТОР ИЛИ НАСЛОВ:

  1. Претражите онлајн каталоге Библиотеке по предметним одредницама или кључним ријечима. У томе ће вам помоћи библиотекари информатори који претражују Библиотеци доступне изворе по заданим темама (за матурске, семинарске, дипломске, магистарске радове, докторске дисертације и сл.).
  2. Претражите Стручни каталог књига објављених до 1998. године, који се налази на међуспрату Библиотеке, а у којем су наслови сложени по областима које су истакнуте на ладицама.

ЧАСОПИСИ И НОВИНЕ --> AKO VAM JE POZNAT AUTOR ILI NASLOV

  1. Претражите онлајн каталоге Библиотеке  (е-каталог НУБ РС доступан на www.vibrs.rs  и е-каталог Winisis-Biblio новина и часописа доступан на nub.rs/index.php


ЧАСОПИСИ И НОВИНЕ --> АКО ВАМ НИЈЕ ПОЗНАТ АУТОР ИЛИ НАСЛОВ:

  1. Претражите онлајн каталоге Библиотеке по предметним одредницама или кључним ријечима. У томе ће вам помоћи библиотекари информатори који  претражују Библиотеци доступне изворе по заданим темама (за матурске, семинарске, дипломске, магистарске радове, докторске дисертације и сл.).